Ga verder naar de inhoud

Programma voor de 1/8e finales van Beker van Vlaanderen bij senioren is gekend

2 november 2022
Bekercompetitie

Na het afgelopen bekerweekend weten we ook hoe het verdere verloop in de Beker van Vlaanderen eruit ziet. Bij de senioren is het speelveld voor de 1/8e finales bepaald.

Beker van Vlaanderen Heren

Nog 17 ploegen zijn in de running om eindelijk nog eens een Beker van Vlaanderen in de lucht te steken. De laatste ploeg die dat bij de heren in 2019 deed, is Gent Hawks. Ondertussen heet die ploeg Merelbeke Hawks en zijn ze niet meer in de running.

In de 1/16e finales waren er een aantal stuntzeges op te merken. Zo werd LDP Donza, nog ongeslagen in TDM1, verrassend gewipt door TDM2-ploeg Stella Artois Leuven Bears B. SKT Ieper B uit eerste landelijk was met 96-80 te sterk voor Basket Finexa@Sea. ION Waregem B uit tweede landelijke won met uitgesproken 91-73 cijfers van TDM1-ploeg Oxaco Boechout. Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele deed zelfs nog straffer, door als 1e provincialer Gembo Borgerhout uit te schakelen. Avanti Brugge uit eerste landelijke smeerde Hubo Limburg United B bijna een twintiger aan. Racing Brugge legde het één reeks hoger spelende Tongeren over de knie.

Hieronder vind je de matchups terug voor de 1/8e finales.

Beker van Vlaanderen Dames

Bij de dames zijn we ook aangekomen bij de laatste 16 ploegen. De laatste winnaar die in 2019 de beker in de lucht mocht steken, was Phantoms Boom, die dat overigens voor de tweede opeenvolgende maal voor eigen publiek mocht doen.